Om Företaget

Luddes Mekaniska & Entreprenad

Kontakt.

Ludvig Hedberg

Taryd Erikslund

51690 Dalsjöfors

Tel 0705 272809 (Jag svarar inte på okända nummer (jag har inte tid med telefonförsäljare), lämna meddelande så ringer jag upp)

e-mail: ludvig@luddesmek.se

 

Innehar F-skattsedel samt fullt försäkrad i Länsförsäkringar.

Kontakten med mitt tidigare liv till sjöss släpper jag inte helt, jag har en halvtidstjänst som maskinchef i Donsötank. Jag är ute o arbetar tot 3 månader om året, företrädelsevis vinter. Jag seglar mest för att det e roligt o det ger lite slantar, men även för att hålla behörigheter gilltiga.

Det kan vara så, att jag vintertid inte svarar i telefonen, eller ringer tillbaks även om ni lämnat meddelande. Då är jag trorligen påmönstrad o är utanför täckningsområdet. Testa då e-mailen. Det är den säkraste vägen i det fallet.

Lite bakgrundshistorik om Luddes Mekanisk & Entreprenad

1994

Firman registreras efter flera års meckande hemma i garaget, En traktorgrävare införskaffas, mest på skoj. Denna renoveras jag börjar köra med den på småjobb åt mestadels grannar. Jag är noga med o sköta mina maskiner varför denna traktorgrävare faktiskt ökade i värde under de 8 åren som jag ägde den.

 

 

 

1997-2007

En Åkerman H3 införskaffade 1997. 2001 Skaffade jag traktor, en nu MF 4255 o växlarflak för att kunna flytta maskinen med egna resurser. Traktorn hade snökontrakt några vintrar. Själv alternerade jag firman med arbete som maskinist till sjöss. Här började jag mer frekvent få arbeta med enskilda avlopp. Annars var det husdräneringar, dikning och skogsvägar som stod på dagordningen.

2006-2010

Efter att ha kört 8 tons bandmaskin i 10 år så krävde verksamheten något större. En Hjulburen Atlas 1104 införskaffades o ersatte trotjänaren H3:an. Växlarflaket byttes mot ett lättare schakt flak som även kunde dras av grävmaskinen. Fortsätter på sjön, 2008 gör jag min första törn som maskinchef i fartyget Credo (Donsötank)

2010-2014.

2010 uppgraderas traktorn till en MF 6455. Focus ligger helt på enskilda avlopp, jag kompletterar diplom utbildningen med en projektörsutbildning för enskilda avlopp. Efter ett regnigt 2012 så saknar jag en mindre bandmaskin. Nov -12 levereras en JCB 8065. Transportvagnen bygger jag själv under våren 2013, (Det är ju ändå en mekanisk verkstad som grundade firman). Hösten 2013 går jag utb för sprängkort B.

2014-2016

Eftersom JCB:s eftermerknad inte levd upp till mina förväntningar så såldes den maskinen till förmån för en Wacker Neuson 6003. En maskin i samma storleksklass, men med avsevärt bättre förarmiljö o bättre stabilitet. Även en firmabil införskaffas.

I slutet av 2016 beslutar jag att byta den hjulburna Atlas 1104:an efter 10 år i tjänst. Den ersätts av en stor bandmaskn. En Atlas 225 LC, en helt ny maskin som jag hoppas ha nytta av många år framöver. Med den maskinen blir jag atraktiv som totalentreprenör för husgrunder och lite större skogsvägsprojekt. Men basen i firman är fortfarande avlopp, o så ska det förbli.

 

Copyright © All Rights Reserved